Skaitykla

Straipsniai, mintys apie žmogų ir jo sveikatą. Ne tik fizinę! Išbandytos ir praktikoje pasitvirtinę metodikos, leidžiančios kasdienybę paversti džiaugsminga, įkvėpimą teikinčia, ryte naują dieną sveikinti kviečiančia!

Saldumai gardumai, arba kaip išgyventi be cukraus???

Desertai, saldūs kepinukai, pyragėliai, šokoladas buvo kasdieniai mano gyvenimo džiugintojai. Stebėdavau, kaip mano aplinkoje kažkas atsisako saldukų, ir lupdavau eilinio saldainio popierėlį, tyliai save ramindama dar vienas šiandien ir bus gana... “. Mėsos nevalgyti  vieni juokai. O štai bent dieną kitą išbūti be saldžių malonumų  o ne. Tai ne  man...

Bet! Jau antri metai cukraus sąmoningai vengiu! Pavyko ir nesijaučiu save kankinanti! 

Skaityti daugiau...

Panyras mūsų virtuvėje

Panyras - saldaus pieno sūris, tradiciškai gaminamas Indijoje, bet vis dažniau atsiduriantis ir lietuvių virtuvėje. Jis panašus į mūsuose mėgiamą varškės sūrį, tačiau yra švelnesnis, labiau kreminis. Nesuyra kepant, jį galima naudoti desertų, pyragų, lietinių įdarų gamybai ir keisti mums įprastą varškę įvairiuose patiekaluose...

Skaityti daugiau...

Prieskonių naudojimo paslaptys

Maistas mums teikia ne tik grubią energiją, mineralines medžiagas ar vitaminus. Jis pasižymi ir subtiliu poveikiu, būtinu mūsų proto, emocijų, jausmų pusiausvyrai.
Visa tai gauname per skonio pojūčius: saldumą, sūrumą, aštrumą, rūgštumą, kartumą, aitrumą. Tai atskleisti ir sustiprinti padeda prieskoniai.  Jie žmonių naudojami ne tik kaip skonines savybes suteikianti priemonė, bet...

Skaityti daugiau...

Uogų karalienė braškė

Kai braškių sezonas pačiame įkarštyje, metas valgyti, valgyti ir dar kartą valgyti, nes jos mus džiugina taip trumpai... Drauge verta ir braškės pusseserę žemuogę pagerbti savo dėmesiu, rinkti, skanauti, mėgautis.

Ar žinote, jog šios uogos - puikus antidepresantas?..

Skaityti daugiau...

Sužinok ir pasikartok: košių virimo niuansai

Įvairias kruopas verdame dažnai: kas pusryčių be košės neįsivaizduoja, kas mielai renkasi jas garnyrui ar mėgsta įvairius derinius su daržovėmis, kitais priedais.
Kruopos ne tik sotu, maistinga, bet ir skanu. Tačiau tik tuomet, kai tinkamai paruošiamos!
Keli niuansai...

Skaityti daugiau...

Ar kiekvienas gali būti vegetaru?

Jei šį klausimą užduosime vegetarinę mitybą jau pasirinkusiam ir kurį laiką taip gyvenančiam žmogų, jis greičiausiai atsakys - "taip, kokie gali būti klausimai?"...

Skaityti daugiau...

Additional information