"Šokoladinis rojus" - žaliavalgiški rutuliukai

Skanu, saldu ir be cukraus! Džiaugsmas smaližiams, norintiems gyventi sveikiau.

Šių rutuliukų skonis kaskart gali būti vis kitoks. Tai priklauso nuo naudojamų riešutų ar jų derinio bei džiovintų vaisių. Dalinuosi tuo, kas man ypač patiko: šokoladinio skonio riešutiniais rutuliukais.  

Jam prireiks:

  • pusės stiklinės lazdyno riešutų;
  • pusės stiklinės migdolų;
  • 1/3 stiklinės graikinių riešutų;
  • 2 šaukštų raw kakavos miltelių arba saldžiosios ceratonijos (kerobo) miltelių;
  • 10 mirkytų datulių;
  • 5 mirkytų džiovintų slyvų;
  • 2 šaukštų raw agavų sirupo (ar kito natūralaus saldiklio);
  • žiupsnelio himalajų druskos;
  • 1 - 2 šaukštų augalinio pieno (naudoju sezamų arba migdolų naminį pieną). 

Gaminame:

  1. Į smulkintuvą su S peiliuku dedame visus riešutus ir gerai susmulkiname (idealu, jei lieka kuo mažesni gabalėliai).
  2. Į gautą rieųutų trupinių masę dedame džiovintus vaisius (prieš tai išimame kauliukus), kakavą, saldiklį ir druską. Gerai susmulkiname. 
  3. Jei masė nepakankamai lipni, įpilame augalinio pieno ir dar kartą gerai viską išmaišome.
  4. Formuojame rutuliukus ir apvoliojame norimuose pabarstukuose. Aš naudojau kakavos ir saldžiosios ceratonijos miltelius bei kokoso drožles.
  5. Prieš valgydami rutuliukus 3 - 4 valandas palaikome šaldytuve.
  6. Šaltai gali stovėti iki dviejų savaičių, tačiau mes tiek neišlaikome - per daug skanu visiems.  

/Gamino, fotografavo, degustavo ir dar ne kartą gamino Loreta/

Additional information