Saulėgrąžų - saliero užtepėlė (raw)

Kai vakare norisi kažko lengvo ir greitai paruošiamo...

Kai gamtoje ruošiamas piknikas...

Kai norisi nustebinti daug ką ragavusius draugus...

Vienas du ir turime užtepėlę! Sočią, sveiką, skanią, tinkančią ir su daržovių lazdelėmis, ir kaip užtepas cukinijos žiedukams ar mėgiamiems trapučiams. 

Pasiruošiame:

  • 1/2 stiklinės padaigintų saulėgrąžų branduolių (galime naudoti tik išmirkytus 10-12 valandų);
  • supjaustytą saliero stiebą;
  • 2 skilteles saulėje džiovinto pomidoro;
  • 1 a.š. citrinos sulčių;
  • žiupsnelį prieskonių (aš naudojau maltus juoduosius pipirus ir Viduržemio jūros prieskonių mišinį);
  • kelias krapų šakeles.

Gaminimas labai greitas:

  1. Visus produktus dedame į smulkintuvą su S formos peiliuku ir gerai sutriname! (Galima naudoti blenderį).
  2. Užtepėlė skanu su cukinijos žiedukais, daržovių (morkų, saliero) lazdelėmis, trapučiais. 

Galima eksperimentuoti su prieskoniais, vietoj saliero dėti daugiau saulėje džiovintų pomidorų ar nedidukę morką. Kaskart naujas gaivus skonis gausis. 

/Idėja, gamyba ir foto Loretos F./

 

Additional information